Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

23/11/2008 - Broccoli met parmezaan

Het is zo'n zondag dat je lekker binnen wilt zitten. Buiten sneeuwt het (de sneeuw blijft niet liggen, maar toch...) & binnen is het tijd voor gewoon een dagje niksen & uitrusten. Alleen jammer dat dat niet helemaal zal gaan. Gisteravond waren de broer & zus van Jeroen hier & toen bleek dat de auto van Martijn kapot was toen ze weg wilden gaan. We hebben geprobeerd de auto alsnog te starten met sleepkabels, maar dat wilde niet echt werken in het donker, regen, kou, wind etc. Dus hebben we ze uiteindelijk maar met onze auto weggebracht. Straks komt hij dus hierheen met zijn vader & mijn vader komt helpen, omdat hij verstand van auto's heeft in tegenstelling tot de rest van ons. Maar goed, zondag blijft mijn leuke-dingen-uitprobeerdag & dus heb ik de omaatjeskoek van vrijdag gemaakt. Bleek dat de baktijden iets langer zijn, dus die zal ik zo in het recept nog even aanpassen. Maar hij ziet er erg lekker uit! Vanavond gaan we kipkarbonades, rostirondjes & broccoli met parmezaan eten. Hier het recept van de broccoli (uit het kookboek van Nigel Slater)

 

Broccoli met parmezaan

  • 350 gram broccoli
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram boter

Snij de broccoli in stukken. Kook de broccoli in gezouten water tot de stelen zacht zijn, dit duurt ongeveer 5 minuten. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Laat de boter zacht worden (niet zo zacht dat hij vloeibaar wordt) Laat de broccoli uitlekken & doe hem in een ovenschaal die groot genoeg is om de broccoli in 1 laag in te doen.  Doe de boter op de broccoli & gooi de Parmezaanse kaas erover. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200ºC totdat de kaas een mooi bruin korstje heeft (maar pas op dat hij niet aanbrandt!)

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...