Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

24/11/2008 - Kipkarbonades uit de oven met citroen

Op vrijdag is het marktdag in Hoofddorp. Meestal kan ik er niet heen, omdat ik op vrijdag moet werken, maar soms wil het nog lukken als ik om half 4 stop. Dan kan ik nog even snel naar de bloemenman, de groenteman, de surinaamse man, de visboer & de kippenboer rennen voor ze gaan opbreken. En dan heb ik weer bij elkaar waar ik eigenlijk voor naar de markt ga. Afgelopen vrijdag had ik een klein beetje pech: vanwege de storm waren de meeste kramen al opgebroken & kon ik dus niet mijn vertrouwde mannetjes langsrennen. Alleen de poelier stond er nog & daar heb ik wat kipkarbonaadjes gekocht. Gisteren maakte ik ze klaar met de broccoli & rostirondjes... Het idee van het recept heb ik van van een kookblog ergens op het web (geen idee welke, dus sorry, geen bronvermelding) & wat ik niet meer wist heb ik zo'n beetje verzonnen. Maar goed, de kip smaakte erg lekker & de rest van de etenswaren ook. Dat was dus smullen gisteren!

 

Kipkarbonaadjes uit de oven met citroen (2 pers.)

  • 4 kipkarbonades
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2-3 el. bloem
  • flinke snuf paprikapoeder
  • flinke snuf komijn
  • zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200-220ºC. Halveer de citroen & pers één helft uit. Smeer de kipkarbonades in met het citroensap. Doe de bloem met het paprikapoeder, de komijn & het zout in een plastic zak & schud even goed door elkaar. Stop vervolgens de kipkarbonades in de zak, maak de zak goed dicht & schud goed tot de karbonades helemaal bedekt zijn met een dun laagje bloem. Bak de kipkarbonades in een pan in wat olijfolie totdat ze mooi bruin zien. Snij intussen de resterende helft van de citroen in dunne schijfjes & ontvel & kneus de tenen knoflook. Wanneer de karbonades mooi bruin zijn, leg ze dan naast elkaar in een ovenschaal. Leg de teentjes knoflook ertussen & leg de schijfjes citroen bovenop de karbonades. Giet er nog flink wat olijfolie overheen & strooi evt. met wat grof zeezout & zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de karbonades ong. 20 minuten tot de karbonades gaar zijn. Serveer ze warm!

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...