Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

15/12/2008 - Nigella's Christmas

Gisteren kreeg ik van mijn moeder nog een verlaat Sintkadootje. Het nieuwste kookboek van Nigella Lawson - Nigella's Christmas. Een boek vol met feestelijke recepten. Mijn broertje woont in Engeland & hij heeft het gekocht & opgestuurd. Vandaar dat ik het boek wat later kreeg. Maar ik ben er alsnog heel erg blij mee!!! Ik vind de boeken van Nigella Lawson om twee redenen leuk: 1 - ze schrijft heel entertaining & 2 - de recepten zijn ook nog eens heel erg lekker. En dit boek ziet er ook alweer prachtig uit. Ik zat na het optuigen van de kerstboom gewoon te watertanden op de bank! Het is ook heel erg handig dat Nigella behalve de recepten ook tips geeft over bereiding vooraf & invriezen/bewaren van gerechten, zodat je met kerst minder lang in de keuken staat. In Engeland wordt geklaagd dat een aantal recepten hetzelfde is als in andere boeken, maar daar heb ik niet zo'n last van. Het is gewoon een lekker heb-boek!!! Ik heb al lezend/kijkend meteen bedacht dat ik voor het kerstdiner op 1e kerstdag met de hele familie maar de bereiding van alle groenten & andere bijgerechten op me neem (naast de gebruikelijke taarten natuurlijk) Het eerste recept heb ik al uitgezocht! Ga het morgen even proberen te maken denk ik, dan kunnen we woensdag proeven.

 

Volgeladen aardappelschillen

  • 10 aardappelen
  • 225 gram cheddarkaas
  • 250 ml. zure room
  • 4 lente-uitjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 tl. worchster-saus
  • 10 reepjes bacon
  • olie

De dag voor je de aardappels wil eten, verhit je de oven voor op 200ºC. Bak de aardappels in de schil (eerst met een vork inprikken) ongeveer 1,5 uur in de oven of totdatde schil knapperig is & de binnenkant van de aardappel zacht. Als de aardappels iets afgekoeld zijn, snij ze dan doormidden in de lengte & schep het binnenste in een kom. Leg de schillen (die een beetje op kleine bakjes lijken) op een bakplaat & dek ze wanneer ze koel zijn af met folie tot je ze nodig hebt. Laat het aardappelbinnenste in de kom afkoelen & dek deze ook af totdat je die nodig hebt. Als je klaar bent om de aardappels te vullen, verwarm de oven voor op 200ºC. Rasp de kaas & voeg 200 gram ervan toe aan de koude aardappel in de kom samen met de zure room. Hak de lente-uitjes heel fijn & voeg deze ook toe aan de aardappel samen met het zout, de peper & Worchestershire-saus. Lepel de aardappelvulling in de aardappelschillen, leg de aardappelschillen op een bakplaat naast elkaar. Sprenkel de rest van de kaas erover & bak 20-30 minuten tot ze goudbruin zijn. Bak de bacon uit, verkruimel ze & strooi ze over de gevulde aardappelschillen. Smullen maar!!!

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...