Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

6/1/2009 - Lekkere salade

Ja, ik heb geschaatst vandaag. Ook al was het maar 300 meter, omdat mijn voeten helse pijnen leden, vanwege een knellende schoen (door een verkeerd zittende flap) & erg veel gewenning, het was schaatsen. En ik ben niet eens gevallen! Al leek het niet erop dat ik die prestatie zou gaan halen, toen ik bij de eerste slag al de mist in ging. Een schaatskampioen zal ik wel nooit worden, maar we blijven oefenen. Morgen weer! Hopelijk gaat er dan iemand met me mee! Het eten hield ik lekker makkelijk vandaag. Bij het stoofpotje dat ik gisteren gemaakt had hebben we vandaag gebakken krieltjes & een groene salade gegeten. Simpel, maar wel heel lekker! Die krieltjes beschreef ik al eerder, het stoofpotje gisteren, maar de salade nog niet. Terwijl het wel een hele lekkere salade is. Het recept komt mijn mijn schoonzusje & haar vriend. Misschien maak ik hem niet precies zoals zij doen, maar de eer is aan hen! Je kan natuurlijk zelf ook altijd nog een beetje variëren... Eigenlijk hoort de salade met rucola gemaakt te worden, maar ik vind de zakjes rucola-melange van de Albert Heijn stiekem lekkerder, omdat je dan verschillende soorten sla bij elkaar hebt.

 

Rucola-salade

  • 1 zakje rucola-sla (of rucola-melange)
  • potje gedroogde tomaten op olie
  • kappertjes
  • olijfolie
  • azijn
  • pijnboompitjes
  • feta

Gooi het zakje sla in een grote slakom. Rooster de pijnboompitjes in een hete pan zonder olie goudbruin. Snij 3 à 4 zongedroogde tomaatjes in reepjes of kleine stukjes (ik maak er stukjes van, omdat Jeroen ze er anders alleen maar uit zou vissen) Strooi deze stukjes over de sla in de kom. Strooi ook 1 à 2 theelepels kappertjes erover & wat geroosterde pijnboompitjes. Hussel alles goed door elkaar. Giet een klein beetje olijfolie over de salade & een scheutje azijn & haal voorzichtig 1 à 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten. Giet deze ook over de salade. Hussel alles voorzichtig met je handen door elkaar, zodat alle blaadjes bedekt zijn met een mengseltje van olie, azijn & tomatenolie. Verkruimel tenslotte nog wat feta over de salade (deed ik hier niet) Klaar is Kees & eet smakelijk!

  

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...