Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

16/1/2009 - Venkelgratin

Op mijn werk hebben mijn collega's & ik één tik & da is praten over wat we gegeten hebben & praten over wat we gaan eten... Vandaag was het weer zo'n dag & sinds vanochtend 6 uur heb ik al zin in venkel. Ik vrees dat ik vandaag wat anders ga eten, omdat we op tijd weg moeten om naar mijn zwager in Hilversum te gaan, maar het recept hieronder ga ik zeker nog een keertje klaarmaken. Het recept kom van Venkel.nl. Een website gewijd aan de venkel. Er staan meer lekkere dingen op, maar onderstaand recept lijkt me heerlijk. Binnenkort toch maar een keer maken, en voorlopig maar even wegdromen bij de gedachte eraan...

 

Venkel met ham en gorgonzola

  • 4 kleine venkelknollen
  • zout, peper
  • 250 g gekookte achterham in dunne plakjes
  • 1/2 dl volle melk
  • 1 dl slagroom
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g verse roomkaas
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij elke venkelknol in de lengte in vieren. Snij het venkelgroen grof. Kook de venkel in kokend water met zout in 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper. Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of pasta.

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...