Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

16/2/2009 - Beenham met appeltjes

Omdat ik mezelf er regelmatig op betrapte dat ik op zaterdag iets kocht om dat vervolgens de volgende zaterdag de prullenbak in te gooien, heb ik al een aantal maanden geleden bedacht om een soort weekmenu te creëren. Dan bedenk ik op zaterdagochtend met behulp van mijn kookboeken & kooktijdschriften wat ik allemaal ongeveer wil eten & zo kan ik een stuk gerichter boodschappen doen. Ik koop nog steeds weleens wat teveel, maar onze afvalberg is toch een stuk minder hoog geworden. Het enige nadeel aan dit systeem is dat er soms weinig ruimte inzit voor een spontane verandering van de plannen. Daarom probeer ik ook een dag vrij te laten in de week, zodat als we een keer geen zin of tijd hebben om het geplande te eten, het menu doorschuift naar een andere dag. Gisteren was onderstaand gerecht eigenlijk aan de beurt, maar omdat we toen onverwachts bij mijn schoonzusje & haar vriend gingen eten heb ik het vandaag klaargemaakt. En het smaakte goed! Je hoeft niet heel veel te doen voor dit gerecht, maar je moet wel even geduld hebben wanneer het beenhammetje in de oven staat. That's all!

 

Beenham met appeltjes

  • 1 beenhammetje
  • 3 stevige niet al te grote appels
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • zout & peper
  • rozemarijn (mag vers, ik nam gedroogde)
  • flinke scheut witte wijn

Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de ui & de knoflook. Snij de ui eerst in kwarten & snij vervolgens de kwarten weer in driën. Snij de teentjes knoflook in dunne plakjes. Schil de appel, haal het klokhuis eruit & snij de appel in stukjes van ongeveer 1 cm. Bestrooi het beenhammetje met zout & peper & leg het in een ovenschaal. Leg de stukken ui, plakjes knoflook & stukjes appel een beetje door elkaar in de schaal bij het beenhammetje. Bestrooi het geheel met de naaldjes van de rozemarijn. En giet een flinke scheut witte wijn erbij. Leg tenslotte een dot boter op het beenhammetje. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie & zet de schaal in de voorverwarmde oven. Voor elke 100 gram vlees, moet het beenhammetje ongeveer 10 minuten garen. Weeg dus je vlees even voor je het in de ovenschaal legt. Haal de laatste 10 minuten van de braadtijd het aluminiumfolie van de ovenschaal, zodat de beenham nog een lekker knapperig korstje krijgt. Lekker met aardappelkroketjes of (zoals wij vandaag aten) röstirondjes.

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...