Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

1/3/2009 - Krielkipjes met wintergroenten

Gisteren vierde de tante van Jeroen haar 50e verjaardag! Het was een gezellig feestje & dus werd het laat. Vandaag hield ik dus weer een pyjamadag & heb niet zo heel veel gedaan behalve wat stoffen & een beetje opruimen. Wel heb ik een pan kippenbouillon gemaakt van de karkassen de krielkipjes die we vrijdag aten. En ik heb vast wat aardappelen gekookt voor de gebakken aardappels die we dinsdag gaan eten. Kortom ik heb het nuttige met het plezierige gecombineerd. En vanavond kwam het broertje van Jeroen ook nog gezellig eten. Ik zou een plaatpizza klaarmaken & omdat ik altijd teveel maak, vond ik het leuk als hij ook mee zou eten. De pizza die ik belegde met hamreepjes, kleine stukjes seranoham, schijfjes salami, schijfjes champignon & kappertjes was erg lekker & het was een gezellige maaltijd. Maar goed, terug naar vrijdag... Toen aten we krielkipjes met wintergroenten & een salade. Een lekkere maaltijd, die eenvoudig te bereiden was.

 

Krielkipjes met wintergroenten

  • 2 krielkipjes
  • 2 kleine pastinaken, geschild & in stukjes
  • 2 wortels, in schijfjes
  • 1 ui, geschild & in grove stukken
  • 1 grote aardappel, geschild & in stukken
  • gedroogde rozemarijn
  • zout & peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snij alle groenten in stukken & doe ze in een braadschaal. Strooi er gedroogde rozemarijn, zout & peper naar smaak over. Giet een scheut olijfolie over de groenten & schud alles even goed door elkaar, zodat de groenten bedekt zijn met een dun laagje olie. Wrijf de krielkipjes in met versgemalen peper & zeezout & leg ze tussen de groenten in de braadschaal. Giet nog een beetje olijfolie over de krielkipjes (leg er evt. een klontje boter op) & zet de braadschaal in de oven. Laat de krielkipjes 45 min. braden tot ze mooi goudbruin van kleur & helemaal gaar zijn. Serveer de krielkipjes met de wintergroenten & een lekkere groene salade aangemaakt met wat olijfolie & azijn.

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...