Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

5/3/2009 - Gevulde kipfilet

Vandaag was ik laat thuis & aten we ongezonde snackbardingen. Lekker, maar totaal niet gezond ofzo. Denk dat ik dat morgen maar moet gaan compenseren met een hele gezonde salade ofzo. Maar dat komt morgen wel. Eerst nog het recept van maandag. Toen aten we gevulde kipfilet met doperwten, aardappels & sla voor mij erbij. Erg smakelijk & niet al te moeilijk klaar te maken (al zeg ik dat van de meeste dingen die ik hier beschrijf geloof ik) Het idee voor deze kipfilets kreeg ik door een recept op Brutsellog, dat me wel heel erg lekker leek. Ik heb het een beetje aangepast naar mijn eigen smaak & de dingen die ik in huis had & naar wat ik me er op het moment suprême nog van kon herinneren, want had het uiteraard weer eens niet opgeschreven... Maar goed, hier dus mijn versie van de gevulde kip. Misschien doe ik er de volgende keer nog wel wat geroosterde pijnboompitjes bij...

 

En oh ja... sorry voor het ontbreken van foto's de laatste tijd. Maar mijn camera, die zoveel jaar lief & leed deelde met mij, heeft nu echt het loodje gelegd. Ik ben op zoek naar een nieuwe, maar tja... erg kritisch ben ik ook. Dus dat kan nog wel even duren. Dus als iemand tips heeft voor een goede, niet al te dure digitale spiegelreflexcamera, just let me know!

 

Gevulde kipfilet met mozarella, rucola & tomaat

  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozarella, in plakken gesneden
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • flinke handvol rucola, grofgehakt
  • geraspte kaas
  • peper & zout
  • paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak met een plat mes een soort envelopje in het dikke gedeelte van de kipfilets. Stop in dit envelopje 2-3 plakjes mozarella, 2 zongedroogde tomaatjes & een pluk gehakte rucola. Kruid de buitenkant van de kipfilets met zout, peper & paprikapoeder. Leg de kipfilets in een ovenschaaltje & bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de kipfilets 25-30 min. in de oven totdat de kaas een mooi goudkleurig laagje vorm & de kipfilet helemaal gaar is.

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...