Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

27/3/2009 - Quiche met courgette & kip

Ik was al een tijdje van plan een quiche te maken. En gisteren kwam het er eindelijk van! De bodem maakte ik al eergisteren volgens het recept dat ik al eerder gaf(lekker makkelijk - hoefde ik alleen nog maar de vulling te maken gisteren) & met een salade erbij was het een prima maaltijd. Genoeg voor 4 personen (mijn moeder & mijn schoonzusje kwamen ook mee-eten)

 

Quiche met courgette & kip

voor de bodem:

  • 100 gram boter
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 ei

De vulling:

  • 200 ml. room
  • 4 eieren
  • zout & peper
  • gedroogde marjoraan
  • ½ courgette, in kleine blokjes
  • 200 gram gerookte kipfiletreepjes
  • 4-5 grote champignons in plakjes
  • 150 gram geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng voor het deeg de bloem & de boter tot een kruimelig deeg. Voeg de helft van het losgeklopte ei toe & een snufje zout & meng alles goed door elkaar. Als het deeg te droog is, dan moet je nog wat ei toevoegen. Kneed het deeg tot een samenhangende bal, pak het in plasticfolie in & leg het minimaal 30 minuten in de koelkast om af te koelen. Vet een quichevorm in met wat boter. Haal het deeg uit de koelkast & leg het tussen 2 laagjes plasticfolie. Rol het tussen de 2 laagjes folie uit tot een ronde lap deeg die groot genoeg is om de quichevorm te bedekken. Haal één laag folie weg & leg behulp van de andere laag de deeglap in de vorm. Druk het deeg aan de randen goed aan & snij de overhangende stukken deeg weg. Bedek de bodem van de taart met ruim bakpapier & strooi er een steunvulling (bijv. gedroogde bonen) voor het blind bakken op. Zet de quichevorm in de oven & laat ongeveer 20 minuten bakken. Haal de laatste 5 minuten de steunvulling & het bakpapier uit de taart. Ik heb de bodem van tevoren gemaakt, laten afkoelen & daarna luchtdicht verpakt in de koelkast gezet. Dit gaat erg goed!

Breek voor de vulling de eieren in een kom & klop ze los. Giet de room erbij & klop alles goed door elkaar heen. Breng op smaak met zout, peper & marjoraan & schep voorzichtig de geraspte kaas erdoorheen. Hussel de courgetteblokjes, champignonplakjes & kipreepjes door elkaar heen & doe ze in de quichebodem. Giet het ei/room/kaasmengsel eroverheen & zet de quiche in de oven op 180ºC. Laat 35-45 minuten staan bakken tot de quiche een mooi goudbruin kleurtje heeft & gaar is.

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...