Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

20/4/2009 - Spitskoolsalade met pecannoten

Vandaag was het weer zo'n prachtige dag zoals we de laatste weken wel vaker gewend zijn. En ik... ik moest werken & dat betekende dus vooral veel binnen zitten. Al moet ik eerlijk zeggen dat het italiaanse ijsje van de ijscoman die langs kwam een welkome afwisseling van de dag was! Woensdag ben ik weer een dagje vrij, dan hoop ik  op nog meer mooi weer & zodat ik lekker op het terras, dat inmiddels weer bijna helemaal aan kant is, een boekje kan lezen. Heerlijk! Ik verheug me er nu al op. Vandaag was voor ons de eerste bbq-dag. We hebben toen we naar ons appartement verhuisden de oude bbq van mijn vader gekregen, maar hadden hem dit jaar nog niet uit de berging gehaald wegens het ontbreken van een passende bbq-hoes. Mijn ouders brachten er eentje mee uit Engeland dit weekend & dus kon de bbq tevoorschijn gehaald worden. We begonnen simpel vandaag met braadworsten, brood & een spitskoolsalade. Eenvoudig, doch voedzaam (& lekker niet te vergeten) Er is nog een restje spitskoolsalade over, dus dat neem ik morgen mooi mee naar mijn werk...

 

Spitskoolsalade met pecannoten

  • ½ spitskool
  • 3 vrij grote bospenen
  • 2½ eetlepel crème fraîche
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetepel verse bieslook, fijngeknipt
  • 1 theelepel suiker
  • zout & peper naar smaak
  • bakje pecannoten (bij Albert Heijn is dat 70 gram)
  • klein handje rozijnen

Snij de spitskool in hele dunne reepjes. Rasp de wortel met een rasp. Doe de spitskool & de wortel in een kom & hussel ze met je handen (wel even wassen!) goed door elkaar. Maak een dressing van de crème fraîche, olijfolie, citroensap, bieslook & suiker. En breng de dressing op smaak met zout & peper. Giet de dressing over de spitskool/wortelsalade & hussel goed door elkaar, zodat alle groentesliertjes bedekt zijn met wat dressing. Hak de pecannoten grof & strooi ze samen met de rozijnen over de salade. Je hoeft deze salade niet op het laatste moment te maken, wat eerder is misschien zelfs lekkerder, de spitskool & wortel worden dan wat zachter & de smaken lopen goed in elkaar over. Ik zou wel pas op het laatste moment de pecannoten & rozijnen erover strooien als je de salade eerder maakt.

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...