Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

12/5/2009 - Pannenkoeken met aardbeien

Gisteren was het weer eens een ik-heb-geen-zin-om-uitgebreid-te-koken dag. En daarom besloot ik maar om pannenkoeken te maken. Zoals ik al eerder vertelde vind ik pannenkoeken eigenlijk niet echt lekker, maar met vers fruit zijn ze prima te eten. Ik belegde mijn pannenkoek met gemarineerde aardbeien & crème fraîche. Yummie!!!!

 

Pannenkoeken met aardbeien

  • 250 gram bloem
  • 300 ml. melk
  • 200 ml. bier
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • boter
  • aardbeien
  • balsamico-azijn
  • honing
  • paar druppels citroensap
  • wat crème fraîche
  • wat geroosterde pijnboompitjes

Zeef de bloem in een grote kom. Strooi een snuf zout erbij & breek de 2 eieren erboven. Giet de helft van de melk erbij & meng alles goed door elkaar met een garde of een mixer. Als je een mooi glad mengsel zonder klontjes hebt, dan kun je de rest van de melk & het bier erbij gieten & nog even goed door het beslag mixen. Laat de kom een half uur staan rusten met een doek erover. Tijdens het wachten kun je de gemarineerde aardbeien gaan maken. Was hiervoor de aardbeien eventjes, haal de kroontjes eraf & snij ze in kleine stukjes. Meng in een kommetje een eetlepel balsamico-azijn met een eetlepel vloeibare honing & enkele druppels citroensap. Giet deze 'dressing' over de aardbeien & laat ze zo staan tot je aan tafel gaat. Voor het bakken van de pannenkoeken moet je een klontje boter in een hete koekenpan laten smelten, giet wat van het beslag erbij (veel als je dikke pannenkoeken wilt, weinig als je van dunne houdt) & laat dit door de hele pan lopen door voorzichtig met de pan rond te draaien. Bak eerst de ene kant van de pannenkoek. Als de bovenkant van de pannenkoeken gestold begint te raken, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Doe dit voorzichtig met een spatel of spectaculair door de pannenkoek in de lucht te gooien (is mij nog nooit gelukt) & bak dan de andere kant nog even. Als de pannenkoek klaar is, dan leg je hem op een groot bord afgedekt met een theedoek & ga je de volgende pannenkoek bakken. Doe dit tot je een hele stapel pannenkoeken & geen beslag meer hebt. Aan tafel bestrijk je het middelste gedeelte van de pannenkoek met creme fraiche, daar leg je een deel van het aardbeienmengsel op, strooi er wat geroosterde pijnboompitjes op & rol dan de pannenkoek op. Eet smakelijk!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...