Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

3/6/2009 - Gamba's pil pil

En zo werd een dag een week, een week 2 weken & 2 weken werden weer langer... En al die tijd kwam ik er niet aan toe om dit blog bij te werken. Waarom niet? Dat weet ik ook even niet. Het was niet dat ik geen zin had. Het was niet dat ik geen lekkere dingen klaar maakte. Maar ik denk dat ik gewoon even internetmoe was... En ik was ook erg in de weer met mijn nieuwe camera. Leuk speelgoed! Maar goed, I'm back! And I'm here to stay. En jullie hebben nog een flink aantal lekkere recepten tegoed... Afgelopen week waren mijn broertje & zijn vrouw in het land. Dat moest gevierd worden met een etentje. En daarom gingen we met alle kinderen bij mijn ouders eten. Ik nam het grootste gedeelte van het koken op mijn schouders & het werd een geslaagde avond met een hoop lol!!! We aten onder andere onderstaande gamba's. Om je vingers bij op te eten!!!

 

Gamba's pil pil (sissende gamba's)

  • 1 kilo gamba's, gepeld, maar kop & staart nog intact
  • 2 dl. olijfolie
  • 8 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • grove pepervlokken (te koop bij de turkse supermarkt)

Verhit in een vuurvaste schaal een flinke laag olijfolie. Als deze warm is, doe dan de knoflook erin & bak deze even tot de knoflook goudgeel begint te kleuren. Voeg dan de garnalen toe & 'kook' deze al omroerend tot ze mooi egaal roze eruit zien. Haal de pan van het vuur, voeg de fijngehakte peterselie, het citroensap & de pepervlokken naar smaak toe & serveer met stokbrood om in de knoflookolie te dippen.

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...