Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

4/6/2009 - Gegrilde kip met citroencouscous

Soms heb je van die avonden dat je even snel wat wil eten, maar geen kant-en-klaar-maaltijd wil halen. Onderstaand recept vond ik in de Delicious van mei & heb het al een paar keer gemaakt. De toevoeging van rozijnen is een eigen uitvinding, maar dat komt doordat ik rozijnen in de couscous zo onwijs lekker vind...

 

Gegrilde kip met couscous

  • 200 gram sperziebonen
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie + extra voor het bestrijken
  • zout & peper
  • 150 gram snelklaar couscous
  • 200 ml. groentebouillon
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
  • 3 eetlepels grofgehakte peterselie
  • 2 eetlepels rozijnen

Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan, want deze maaltijd bereid je dan lekker snel! Haal de puntjes van de sperziebonen, was ze even & breng ze in gezouten water aan de kook. Laat de sperziebonen koken tot ze beetgaar zijn. Leg de kipfilets één voor één tussen 2 laagjes plasticfolie & sla er met een vleeshamer (of een deegroller zoals ik doe) hard op tot plat geslagen zijn tot een dikte van ongeveer 1½ cm. Verhit een grillpan. Breng de kipfilets op smaak met zout & peper & bestrijk ze licht met wat olijfolie. Bak de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant. Doe terwijl de kipfilet bakt de couscous in een kom, giet er de gloeiend hete bouillon op & meng even door elkaar. Dek de kom af met folie & laat de couscous zo 4 minuten staan. Schep de korrels los met een vork, roer de rest van de ingrediënten erdoor & breng op smaak met zout & peper. Serveer de couscous met de gegrilde kipfilet & de gekookte sperziebonen. Eet smakelijk!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...