Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

23/8/2009 - Zoetzure chiligarnalen

Tja.... I'm back!!! De zomer is bijna voorbij & dus is het weer tijd om te gaan schrijven. Gisteravond moest Jeroen honkballen. Ik moest boodschappen doen & ging pas later kijken (toen ik aankwam stonden ze al met 18-0 voor) Maar goed, dat betekende dus ook dat ik alleen voor mezelf eten klaar moest maken & dat werden garnalen. Jeroen lust die niet & ik vind ze heerlijk & makkelijk klaar te maken. Dus op dit soort avonden altijd een goede keus! Het recept is geinspireerd op een recept uit de Delicious van maart 2007, maar ik heb e.e.a. aangepast naar een maaltijd voor één persoon. De Quick Wok Noodles worden in een verpakking met 2 porties van 150 gram geleverd. Die 150 gram is precies genoeg voor een maaltijd voor één persoon & het grote voordeel is dat je ze niet meer hoeft te koken, maar ze eventjes kan meewokken voor een perfect resultaat.

 

Zoetzure chiligarnalen

  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • ½ eetlepel kristalsuiker
  • ½ eetlepel sojasaus
  • ½ rijstazijn/witte wijnazijn
  • olie
  • 1 cm. gemberwortel, in luciferreepjes
  • 150-200 gr. garnalen (ik nam dievriesgarnalen)
  • 1 theelepel maizena
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rood pepertje, in reepjes
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 pakje Quick Wok Noodles van Blue Dragon

Snij het groene deel van de bosuitjes in dunne reepjes & het witte deel in schuine ringetjes. Meng de chilisaus, de ketchup, suiker, sojasaus & azijn in een kommetje. Verhit wat olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de gember 30 seconden, schep de garnalen erdoor & roerbak nog 1½ tot 2 min. tot de garnalen ondoorzichtig worden & net gaar zijn. Schep de garnalen op een bord. Meng de maizena met 1 eetlepel koud water tot een gladde pasta. Verhit de wok opnieuw & doe er nog wat olie in. Voeg de knoflook & het pepertje toe & schep, zodra het begint te sissen, de kerstomaatjes & de witte ringetjes bosui erdoor. Roerbak nog 1 minuut & schep de noedels erdoor. Doe gelijk het chilimengsel & het maizenapapje in de wok & roerbak alles even 1 minuut tot de noedels opgewarmd zijn. Schep tenslotte de garnalen er weer door, samen met wat reepjes bosuigroen & schep alles goed om. Zorg dat de garnalen goed verwarmd zijn & schep de noedels op een bord. Garneer met wat achtergehouden reepjes bosui & eet smakelijk!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...