Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

24/8/2009 - Gehaktballetjes met couscous

Vandaag aten we gehaktballetjes met couscous een recept afkomstig uit de laatste Allerhande. En hoewel Jeroen eigenlijk niet van tomaten (& dus ook niet van tomatensaus) houdt, viel dit gerecht toch in de smaak. Ik heb een half pepertje aan het gehakt toegevoegd voor een klein beetje extra pit... De overgebleven gehaktballetjes gaan nu mooi de vriezer in voor een ik-heb-geen-zin-om-te-koken-bui. En een restje couscoussalade gaat morgen mee naar het werk...

 

Gehaktballetjes met couscous

  • 500 gram rundergehakt
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • ½ rood pepertje, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eieren
  • paneermeel naturel
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram couscous
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • peterselie, fijngesneden

Meng het gehakt met 3 tenen konflook, de koriander, de komijn, de rode peper, de eieren & 30 gram paneermeel

. Breng op smaak met zout & peper & kneed het geheel goed door elkaar. Als het gehakt nog iets te nat is, voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Draai kleine gehaktballetjes van het mengsel. Strooi nog wat paneermeel op een bord & rol de balletjes erdoor. Verhit 2 eetlepels olie & bak de rest van de knoflook kort. Voeg de tomatenblokjes toe & laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verhit olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin, voeg de saus toe & laat op laag vuur in 20 minuten garen. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er 4 eetlepels olie, de komkommer, bosui & peterselie door. Eet smakelijk!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...