Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

27/12/2009 - Zelfgemaakte frieten

Ik had het nog nooit eerder geprobeerd, maar vandaag heb ik voor het eerst zelfgemaakte frieten gebakken. Ik had na alle kerststress geen zin in ingewikkeld eten, dus maakte ik de stoofpot die ik laatst beschreef. En daarbij had gewoon onwijs veel zin in friet, maar had geen friet meer in de vriezer liggen. Dan dus maar zelf maken van vier grote aardappels. Het Nieuwe Haagse Kookboek bood hulp. Daar stond precies beschreven hoe ik 'Aardappelstokjes' het beste kon maken. Dat heb ik dan ook maar op de beschreven wijze gedaan. En ze waren lekker... die aardappelstokjes! We aten ze bij het stoofvlees dat ik eerder in dit blog beschreef.

 

Aardappelstokjes (pommes frites, patates frites)

  • Aardappels
  • Zout
  • Frituurvet

Grote geschilde en gewassen aardappelen (rechthoekig bijsnijden), in dikke plakken en deze in gelijke reepjes snijden en ca. 15 minuten in koud water laten staan. Ze afdrogen, bij gedeelten in niet te warm frituurvet (140-150 graden C) gaar laten worden en uit ger vet nemen. Kort  voor gebruik de stokjes lichtbruin bakken in dampend frituurvet (180 graden C) en laten uitlekken. Fijn zout erdoor schudden. Het gaar bakken kan een poos tevoren gebeuren; het bruin bakken moet men echter direct voor het gebruik doen. Pommes frites moeten van binnen week en aan de buitenkant croquant zijn.

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  August 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Voor meer info, surf naar...