Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

31/12/2009 - Salade met eendenborst & geitenkaas

Vandaag had ik zomaar ineens zin in salade. En omdat ik nog twee eendenborsten bij mijn moeder in de koelkast had liggen, besloot ik die te combineren met het zakje veldsla dat mijn lieve vriendje onlangs gekocht had. Eendenborstsalade dus. Bij die combinatie brachten mijn gedachten mij weer terug naar Zuid-Frankrijk afgelopen zomer. Daar at ik namelijk één van de lekkerste salades ooit waarbij eendenborst, sla, walnoten en een simpele vinaigrette combineerden met een stukje stokbrood met daarop gesmolten geitenkaas. Gewoonweg hemels! Dit ging ik ook doen, bedacht ik me vanmiddag. En ik moet zeggen... het is aardig gelukt. Hier het recept.

 

Salade met eendenborst & geitenkaas

  • zakje veldsla
  • 1 eendenborstfilet
  • zout & peper
  • walnoten, grof gehakt
  • stokbrood, in schuine plakken
  • 2 stukjes geitenkaas (ik had die waarbij er 6 in een pakje zitten)
  • honing
  • goede olijfolie
  • ciderazijn
  • mespunt mosterd

Maak een dressing van olijfolie, ciderazijn, beetje zout, de mosterd & een klein beetje honing. Hak de walnoten grof. Verwarm de grill van de oven voor. Kerf het vel van de eend in & bak hem in een pannetje. Eerst ongeveer 6-8 minuten op de velkant, zodat deze lekker knapperig wordt & dan 3-4 minuten aan de andere kant. Leg de eend heel even apart, zodat hij iets af kan koelen. Leg ondertussen op elke snee stokbrood een plakje geitenkaas & doe er een beetje honing op. Leg de stokbroodjes even onder de grill, zodat de geitenkaas een beetje smelt & bruin wordt. Verdeel de sla over 2 borden. Giet er een beetje dressing over & hussel even goed door elkaar, zodat de blaadjes bedekt zijn met een laagje dressing. Snij de eendenbost in dunne schuine plakjes & verdeel deze over de sla. Strooi er wat gehakte walnoten over & leg de gegrilde geitenkaasbroodjes op kunstige wijze bovenop de salade. Serveer terwijl de broodjes nog lekker warm zijn. Eet smakelijk!

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...