Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

31/12/2009 - Roodbaars Toscane

Weer een recept dat ik al een tijdje in mijn niet-direct-weggooien-ik-heb-het-ooit-nog-nodig-bakje ligt op mijn werk. Laat ik het nu maar eens hier opschrijven/intypen/vastleggen (hoe zeg je dat eigenlijk?!?), zodat het bovengenoemde bakje weer wat leger wordt. Een nieuw jaar moet namelijk beginnen met een leeg bureau!

 

Roodbaars Toscane

  • 400 gram roodbaarsfilet
  • 250 gram courgettes
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram creme fraiche
  • 1 broodje
  • 2 el. peterselie
  • zout & peper

Saus:

  • 100 gram creme fracihe
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. peterselie

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Spoel de roodbaarsfilet onder de kraan af, dep goed droog & kruid de filet met peper & zout. Snij de courgette in plakken. Snij de tomaten ook in plakjes. Vet een vuurvaste schaal in met boter & leg hier afwisselend in lagen (verticaal naast elkaar) de tomatenplakjes, de roodbaarsfilet en de courgetteplakken in. Breng op smaak met peper & zout. Roer de creme fraiche gald & pers het teentje knoflook erdoor. Snij het broodje in zo klein mogelijke blokjes, voeg de broodblokjes toe aan de creme fraiche. Hak 2 eetlepels peterselie & roer deze ook door het creme fraiche mengsel. Verdeel het mengsel over de roodbaarsfilet, maar zorg ervoor dat de groenten er niet mee bedekt zijn. Plaats de ovenschotel in het midden van de oven op een rooster & bak hem in ca. 25 minuten. Roer de rest van de creme fraiche glad met het teentje geperste knoflook. Verdeel dit sausje over de groenten & bestrooi met gehakte peterselie. Dien op met rijst!

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...