Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

8/1/2010 - Geplette aardappelen

Sinds ik begonnen ben met de Pabo moet ik twee avonden in de week naar school. Dat betekent dus dat ik sowiezo al twee avonden niet zelf kook wegens tijdgebrek. De andere avonden heb ik ook niet altijd zin om te koken. En als ik dan al kook, dan probeer ik meestal geen nieuwe dingen uit, maar grijp terug op bekende, makkelijk te maken gerechten. Mijn voornemen voor 2010 is om dat anders te doen. In 2010 ga ik proberen nieuwe dingen te koken en meer te varieren. Zonder daarbij heel veel tijd kwijt te zijn. Ik ben dus op zoek naar smakkelijke, makkelijk te maken gerechten. Vanavond had ik zin in schnitzels. Bij schnitzels horen voor mij aardappelen. Vanavond probeerde ik weer eens een nieuwe variatie hierop. Het recept komt uit de Viva & was een hit hier thuis! Het lijkt veel tijd te kosten om dit gerecht te maken, maar dat valt heel erg mee. Je kan tijdens het koken & het bakken in de oven gewoon andere dingen gaan doen.

 

Geplette aardappelen

  • 4-5 aardappelen (redelijk groot), goed schoongeboend
  • zout
  • 75 gram zachte boter
  • peper
  • zest van ½ citroen
  • theelepel paprikapoeder

Boen de aardappels goed schoon. Breng ze in gezouten water aan de kook & kook de aardappels in 20 minuten gaar. Giet de aardappels af & stoom ze droog. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Leg de aardappels in een ovenschaal & plet ze met een vork. Het mag er rommelig uitzien. Meng de zachte boter met versgemalen peper, paprikapoeder en citroenzest. Verspreid de gekruide boter over de geplette aardappels. Strooi grof zeezout over de aardappels met boter en zet de ovenschaal in de oven. Bak de aardappels tot ze een mooi krokant laagje hebben. In de tijd dat de aardappels in de oven staan, kun je de schnitzels bakken en een salade maken. Eet smakelijk!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  September 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Voor meer info, surf naar...