Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Soepen

13/1/2010 - Wortel-/pompoensoep

Ik moet één ding kwijt... Ik vind het gemeen dat je alleen maar zo'n mooie Unox-muts krijgt als je 3 pakken of blikken Unox-soep koopt. En ik eet geen Unox-soep. Er is haast niets dat ik viezer vind dan die vieze blikken soep. Ze smaken me gewoon niet. Wat ik wel lekker vind is zelfgemaakte soep. Soms vind ik het gewoonweg heerlijk om een lekker soepje klaar te maken en vervolgens op te slobberen. Jammer genoeg doe ik dat niet zo heel erg vaak, omdat mijn lief niet heel erg van soep houdt. Maar voor deze soep maakt hij een uitzondering. Al denk ik dat dat vooral komt doordat ik hem serveer met lekker brood en vleeswaren erbij. Deze soep is ooit ontstaan doordat ik nog een halve pompoen en wat winterwortels in de koelkast had liggen. Geinspireerd door het foodblogevent van december besloot ik afgelopen weekend deze soep weer eens te maken & ik moet zeggen... hij smaakte weer erg goed!

 

Wortel-/pompoensoep

  • 350 gram pompoen, in blokjes
  • 350 gram winterpeen, in schijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1-2 eetlepels kerrie
  • beetje sambal
  • zout & peper
  • kippenbouillonblokje
  • 1½ liter water
  • creme fraiche
  • wat verse bieslook (ter garnering)

Fruit de ui in wat olie in een grote pan. Voeg de knoflook toe & fruit even mee. Roer de kerrie door de knoflook & ui samen met de sambal naar smaak. Bak heel even mee voor je de pompoen & wortel toevoegt. Smoor de groenten even in de pan op middelhoog vuur. Schenk dan het water bij de groenten & verkruimel het bouillonblokje door de soep. Breng het geheel aan de kook & laat op laag vuur pruttelen (ongeveer 45-60 min.) tot de pompoen & wortel zacht & gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Als de soep te dun is, kook hem dan nog even in. Als hij te dik is, voeg dan wat water toe. Breng de soep op smaak met zout & peper. Schep de soep in soepkommen of soepborden. Laat voorzichtig een eetlepel creme fraiche in de soep vallen & garneer met wat geknipte bieslook. Eet smakelijk!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  August 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 




Voor meer info, surf naar...