Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Bakken braden in de oven

2/3/2010 - Wintersport en tartiflette

De afgelopen weken heb ik wederom weinig nieuws geschreven. Ik heb wel gekookt (met mijn verjaardag zelfs een aantal taarten gebakken), maar het ontbrak simpelweg aan tijd & inspiratie om hier wat te schrijven. Afgelopen week zijn we op wintersport geweest in Frankrijk. En dat was zoals gebruikelijk weer heel erg leuk... Mooie bergen, veel sneeuw, gezellige familie, relaxed ontspannen, sportieve beweging & lekker eten. Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie waren dus aanwezig. Ook op de camping probeer ik lekker te koken. Zo had ik voor dit jaar het plan opgevat om tartiflette klaar te maken in het mini-oventje van mijn moeder. Tartiflette is een ovenschotel uit de Savoie waarin aardappelschijfjes, spekjes en reblochon (een kaasje uit de streek) gaan. Het is echt heerlijk & ideaal wintervoedsel. Alle ingrediënten had ik al gekocht, maar doordat we onverwachts 2 keer extra uit eten gingen, nam ik die ongebruikt weer mee naar Nederland. Komend weekend ga ik wel tariflette maken, dan nodig ik mijn broer & zijn vriendin uit om mee te eten & dan gaan we gezellig alle foto's & filmpjes van de wintersport bekijken... (als zij dat tenminste ook leuk vinden)

 

Tartiflette

  • 1 kilo aardappels
  • 1 reblochon
  • 250 gram spekjes
  • 1 ui
  • crème fraîche

Schil de aardappels & breng ze in gezouten water aan de kook. Kook ze tot ze net gaar zijn. Laat afkoelen & snij de aardappels in plakjes. verwarm de oven voor op 180ºC. Snipper de ui & fruit deze in een koekenpan. Voeg de spekblokjes toe & bak deze uit. Meng de aardappels met de spekjes & ui in een ingevette ovenschaal. Snij de reblochon doormideen (zodat er twee plakken kaas ontstaan), besmeer de zachte kanten van de kaas met crème fraîche & leg beide kaashelften met de romige laag naar beneden op de aardappels. Zet de schaal in de voorverwarmde oven & laat bakken tot de kaas gesmolten is & er een bruin knapperig laagje bovenop ontstaan is. Serveer met een groene  salade & boerenbrood.

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




Voor meer info, surf naar...