Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Zelfgebakken brood

6/3/2010 - Indiaase pannenkoekjes

Hebben jullie dat gevoel ook weleens dat je voorraadkast vol staat met dingen die je eigenlijk bijna nooit gebruikt? Bij mij staan er de meest vreemde dingen in de voorraadkast. Niet omdat ze op zichzelf zo heel vreemd zijn, maar omdat ik er eigenlijk nooit mee kook ofzo. Zo staan er blikken soep (die ik dus echt nooit eet, want ik vind soep uit blik niet lekker). Er liggen 3 pakjes met gedroogde dadels (die ik ooit nodig had voor iets, maar vergeten ben ze te gebruiken). Er staan 5 zakken pastasaus van Grand'Italia (gekocht omdat je er een grappig kookboekje bij kreeg, maar we eten eigenlijk nooit rode pastasaus omdat Jeroen niet van tomaten houdt). Er staat een flesje tomatenolie (gekregen in een kerstpakket). Er staan minstens 3 pakken kristalsuiker uit verschillende landen (want tja, ook op vakantie wil je wel iets kunnen bakken, maar dat doe je vervolgens nooit & het pak suiker gaat mee terug naar Nederland om in de kast te verdwijnen) Er staat een pot kersen op sap (uit de periode dat ik een paar keer Clafoutis maakte) En zo staan er nog wat curieuze dingen. Ik ga de komende weken wat van die voorraadkast wegkoken. Dat betekent dus dat er geen dingen bij mogen komen, maar juist dingen weg moeten. Er zullen dus wat berichten voorbij komen waarin ik aan voorraadkast-koken ga doen. Gisteren ben ik er al mee begonnen. Ik heb namelijk ooit een pak kikkererwtenmeel gekocht. Ik vond het plaatje op de verpakking zo mooi & bedacht me dat ik daar vast heel lekkere dingen mee kon maken. Maar zoals dat zo vaak zo gaat als je iets koopt dat je niet direct nodig hebt, het belandde in de voorraadkast om daar nooit meer uit te verschijnen. Gisteren besloot ik dat het tijd was om er iets mee te doen. Ik maakte kipcurry met wat gele rijst & bakte er deze indiaase pannenkoekjes bij. Het pak kikkererwtenmeel is nog niet leeg, maar ik weet er nu een goede bestemming voor.

 

Indiaase pannenkoekjes (voor 6 stuks)

  • 100 gram bloem
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 350 ml. water
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel nigellazaadjes
  • 1 theelepel zout

Zeef de bloem & het kikkererwtenmeel boven een beslagkom. Voeg de zout toe. Meng het water er al roerend met een garde erdoor tot een soort pannenkoekenbeslag ontstaat & zet de kom afgedekt weg. Snipper de ui heel fijn & plet de nigellazaadjes in een vijzel. Meng beide door het beslag & zet nog eens 20 minuten weg. Verhit een koekenpan, doe er een klein beetje olie in & schep er voldoende beslag in om een pannenkoek van ongeveer 20 cm. te maken. Bak de indiaase pannenkoeken zoals je gewone pannenkoeken zou bakken. Dus... eerst de ene kant lichtbruin bakken & als het beslag aan de bovenkant gestold is omkeren om de andere kant lichtbruin te bakken. Serveer de pannenkoeken terwijl ze nog warm zijn met de curry & de rijst. En smullen maar!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  September 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Voor meer info, surf naar...