Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

7/9/2010 - Groene curry met minipaksoi

Het eten in de kantine bij ons op het werk begint wel erg eentonig te worden. Op maandag kroket of frikandel, op dinsdag vaak een hamburger, op woensdag altijd een kleffe bal gehakt, op donderdag is het visdag met een lekkerbekje en op vrijdag is het wat spannender, want dan verschijnen er restjes van de voorgaande dagen. Kortom, niet veel variatie. Ik zou natuurlijk allerlei lekkere dingen van thuis mee kunnen nemen, maar om heel eerlijk te zijn heb ik 's ochtends altijd te veel haast om mijn broodtrommel in te pakken & bovendien kunnen we niks opwarmen voor de lunch, omdat er geen magnetron is. Vandaar dat mijn collega & ik regelmatig naar buiten gaan om ergens een lekker broodje te kopen. Favoriet zijn nog steeds de vlaamse frieten van Villa Don, maar we gaan ook regelmatig naar de Deli voor een surinaams broodje. En als we dan naar Deli gaan, dan brengen we soms ook gelijk een bezoekje aan de chinese supermarkt die vlakbij zit. En daar, in die chinese supermarkt, verkopen ze me toch een leuke & lekkere dingen. De meest uiteenlopende soorten sausjes, allerlei kruiden, bakmixen, tropische drankjes, exotische chips zoals bananenchips (mijn favorieten) & vreemd uitziende groenten & vruchten. Zo verkopen ze er ook minipaksois. En van die minipaksois maakte ik onderstaande curry...

 

Groene curry met minipaksoi

  • 2 kipfilets
  • 4 minipaksoitjes
  • 2 eetlepels thaise groene currypasta
  • 4 bosuitjes
  • pakje kokosmelk
  • handje ongezouten cashewnoten

Snij de kipfilets in blokjes. Snij de paksoi in repen. Verhit wat olijfolie in een pan & bak hierin de kipblokjes goed aan. Voeg de currypasta eraan toe & laat even kort meebakken, zodat alle smaken & geuren vrij komen. Voeg de kokosmelk aan het geheel toe & breng het aan de kook. Zodra de kokosmelk kookt, mag het vuur lager & kun je de paksoi toevoegen. Laat het gerecht zo'n 10 minuten op laag vuur pruttelen, zodat de kip helemaal gaar wordt & de paksoi ook. Snij intussen de bosuitjes in ringetjes & voeg deze op het laatst samen met de cashewnoten toe. Laat nog even doorwarmen & serveer met pandanrijst.

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...