Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Snel klaar

8/9/2010 - Lauwe aardappel-boontjessalade

Ik probeer vaak de recepten van de Volkskeuken in de Volkskrant te lezen. Niet alleen vanwege de recepten, maar ook omdat de schrijvers zo leuk schrijven. Deze week heeft Sylvia Witteman een recept voor een salade geplaatst. En dat recept klonk zo lekker dat ik het gewoon moest proberen te maken. Ik heb een beetje gevogeld met de hoeveelheden & ingrediënten, omdat we maar met zijn tweeën zijn & ik niet alles in huis had (zoals dragon, witte wijnazijn & nieuwe aardappels), maar de basis bleef hetzelfde. En het resultaat was erg lekker. Sylvia raadde aan om de salade met gegrilde zalm te eten, wij namen karbonaadjes. Ook erg lekker!

 

Lauwe aardappel-boontjessalade (voor 2 personen)

  • 500 gram krieltjes (in schil)
  • 2 eieren
  • 150 gram sperziebonen of haricots verts
  • 1 ansjovisje
  • 2 tl. grove mosterd
  • olijfolie
  • ciderazijn (dat hadden we wel in huis)
  • ½ potje kleine kappertjes
  • peterselie

Kook de krieltjes met schil & al in gezouten water net gaar. Dit duurt zo'n 10-15 minuten. Haal de aardappeltjes met een schuimspaan uit het water & laat ze uitdampen. Kook intussen in het kokende aardappelwater de boontjes & de 2 eieren in 5 minuten, de boontjes moeten beetgaar zijn, de eieren zijn halfhard. Snij, terwijl de eieren & boontjes op staan, de krieltjes doormidden. Maak een dressing van olijfolie, het ansjovisje, mosterd & ciderazijn. Giet het water van de boontjes af & hou ze samen met de eieren onder koud water om doorgaren te voorkomen. Meng de boontjes bij de aardappels, giet de dressing erover & hussel deze voorzichtig erdoor. Snij de peterselie fijn & hussel deze samen met de kappertjes door de salade. Pel het ei, snij het in stukken & hussel de stukken door de salade. De salade is nu klaar om opgediend te worden. Eet smakelijk!

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  September 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Voor meer info, surf naar...