Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
BBQ

12/7/2010 - Aardappelsalade van Jelte

Toen ik laatst bij mijn ouders barbecuede had mijn moeder een hele lekkere aardappelsalade gemaakt. Normaal hou ik niet zo heel erg van aardappelsalades, omdat ze meestal nogal klef zijn zonder al te veel smaak. Maar deze aardappelsalade vormde een uitzondering. Een echte aanrader! Mijn moeder kreeg het recept van haar collega Jelte & ik kreeg het weer van haar. Maar toch, om Jelte te eren, hier het recept van de aardappelsalade van Jelte...

 

Aardappelsalade van Jelte

  • aardappels
  • crème fraîche
  • beetje mayonaise
  • bieslook
  • lente-uitjes
  • kappertjes
  • peper & zout

Kook de aardappels in gezouten water tot ze net gaar zijn. Laat ze afkoelen, schil ze & snij de aardappels in plakjes. Doe de aardappelplakjes in een saladekom & meng er crème fraîche & een klein beetje mayonaise door. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes, snipper de bieslook & meng beide met de kappertjes door de salade. Breng op smaak met peper & zout & genieten maar!

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

BBQ

23/5/2010 - BBQ-weer & couscoussalade

Het is weer bbq-weer. En dat betekent dat wij gisteren hier thuis op ons mooie terras lekker hebben ge-bbqd met mijn ouders, mijn broer, zijn vriendin & hun dochter. Het was reuzegellig & het eten was lekker. Over het vlees valt niet zoveel te vertellen. Dat waren gewoon lamskoteletjes bestrooid met peper & zout. En ik had kipkarbonades gekocht zonder bot. Heb die vervolgens besmeerd met een spaanse rub van Nomu. Jeroen heeft ze toen gegrild op de bbq & het resultaat was geweldig. Als bijgerechtjes hadden we gekochte tzatziki & auberginedip van de turk, gepofte aardappeltjes & een heerlijke couscoussalade. Van dat laatste hier het recept...

 

Zomerse couscoussalade

  • 250 gram couscous
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1 komkommer
  • bosje peterselie
  • plak fetakaas
  • 3 bosuitjes
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie

Maak de couscous klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat hem afkoelen. Snij de kerstomaatjes doormidden. Schil de komkommer & snij het vlees in stukjes. Hak de peterselie grof. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Snij de fetakaas in kleine blokjes. Doe alle vaste ingrediënten in een grote kom & hussel ze goed door elkaar. Knijp een citroen boven de salade uit. Voeg een flinke scheut goede olijfolie toe & meng goed door de salade heen. Proef of de salade op smaak is & voeg anders nog wat olijfolie, zout of peper toe.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

BBQ

23/4/2009 - Lamskoteletjes op de bbq

Ik heb al een poosje zin in lamskoteletjes. Eigenlijk sinds het mooie weer begonnen is, had ik gewoon zin om de bbq buiten te zetten & lekker lamskoteletjes te maken. Mijn moeder & ik zijn de afgelopen week zelfs 3x tevergeefs naar de Turkse slager gegaan om ze te halen (tja, om half 5 zijn ze inderdaad wel op), maar gisteren heb ik ze eindelijk kunnen bemachtigen. En heb ze toen gelijk in de marinade gezet, zodat we er vandaag lekker van konden smullen. We aten de koteletjes met wortels uit de oven & met gepofte aardappel met crème fraîche met bieslook. Een redelijk simpele maaltijd, maar wel erg lekker!

 

Lamskoteletjes op de bbq (voor 2 personen)

  • 6 lamskoteletjes
  • olijfolie
  • balsamico-azijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • verse tijm, paar takjes, fijngehakt
  • verse rozemarijn, paar takjes, fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • klein schepje suiker
  • zout & peper

Maak een marinade van de olijfolie, balsamico-azijn, knoflook, tijm, rozemarijn & citroensap. Proef even & breng op smaak met suiker, zout & peper. Dep de lamskotelletjes goed droog. Kwast de koteletjes in met de marinade. Leg de koteletjes daarna in een bewaarbakje & schenk de rest van de marinade eroverheen. Doe het deksel op het doosje & zet de kotelletjes in de koelkast. Ik heb de koteletjes de hele dag laten staan, zodat de smaken goed in het vlees zouden trekken. Als je klaar bent om de koteletjes te gaan bereiden, steek de bbq dan aan, laat hem opwarmen, laat de marinade van de koteletjes afdruipen & bak ze gaar (nog een beetje rosé van binnen) op het rooster, terwijl je ze af en toe omdraait. Let op dat je ze niet te lang laat bakken, anders krijg je taaie oneetbare koteletjes.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 




Voor meer info, surf naar...