Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Marieke kookt
Lunchgerechten

28/4/2009 - Ciabatta met rucolapesto, kaas & tomaat

En dat was weer een druk weekend... Vrijdag heb ik eindelijk mijn nieuwe camera gekocht (een Olympus E420 met 2 lenzen - ik ben er superblij mee!!!!) Zaterdag ben ik de hele dag op stap geweest om een passende & mooie tas ervoor te vinden & 's avonds moest Jeroen honkballen. Zondag hebben we een uitstapje gemaakt met mijn broertje, zijn vriendin, mijn nichtje, haar opa & de honden & daarna ge-bbq'd bij mijn ouders met oom & tante. Erg druk allemaal & ik heb dan ook weinig gekookt. Alleen zondag heb ik even snel een broodje tussen de middag gemaakt om de lekkerste trek te stillen. Omdat ik zaterdag bij de Dekamarkt een bakje wilde biologische tomaten  had gekocht in allerlei vrolijke kleurtjes, besloot ik om er eentje te verwerken in mijn lunchbroodje & met een restje rucola kon ik ook nog wel wat verzinnen, vond ik. Het werd het broodje hieronder. Erg lekker! En de rucolapesto die over is, kan mooi bewaard worden in de koelkast voor bij de pasta ofzo...

 

Ciabatta met rucolapesto, kaas & tomaat

  • 1 miniciabatta
  • handje rucola
  • klein handje pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout
  • olijfolie
  • paar plakken kaas
  • 1 tomaat
  • oregano

Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan. Doe ze samen emt de rucola, gepeld teentje knoflook, zout & een beetje olijfolie in de hakbeker van je staafmixer (of in de keukenmachine) & laat de staafmixer draaien tot alle rucola kleingesneden is. Doe er nog een scheutje olijfolie bij & laat weer even draaien. Herhaal dit tot je de juiste consistentie gekregen hebt. De massa moet niet te droog, maar ook niet te olieachtig zijn. Neem een miniciabatta, snij hem doormidden & smeer beide helften in met de rucolapesto. Snij een tomaat in dunne plakjes & snij een aantal plakken kaas. Leg de kaasplakjes op het broodje besmeerd met rucolapesto & leg daar weer de plakjes tomaat op. Zet beide broodhelften even in de oven tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Lunchgerechten

5/4/2009 - Broodje kerriekip

De afgelopen 2 dagen hebben we niet thuis gegeten, maar elders. Vrijdagavond zijn we met mijn ouders wezen eten bij een tentje in Hoofddorp, Maxim. Daar is een nieuwe kok aan het werk, die eigenlijk de kaart wil veranderen, maar de eigenaar is nogal huiverig & dus is de kaart nog niet veranderd, maar de kok vind het heerlijk als je hem vraagt om maar wat klaar te maken. Mijn vader kreeg een lamsrack met bulghur met tuinbonen & ik kreeg kebab met dezelfde bulghur & een heel lekker auberginerolletje gevuld met feta. Ga ik binnenkort eens zelf proberen te maken! Jeroen & Annemarie hadden gewoon eetcafevoedsel, maar ook daar smulden ze van... Maar goed, het was gezellig & het was lekker. En gisteren zijn we bij mijn oom & tante in Nieuw-Beijerland gaan eten. Mijn tante had al 2 dagen staan koken op een indische rijsttafel & alle moeite die ze deed werd beloond! Ik heb echt heerlijk gegeten & het was reuzegezellig! Dit betekende wel dat ik de afgelopen 2 dagen niet zelf gekookt heb, maar gelukkig heb ik nog wel tussen de middag even snel een broodje kipkerrie klaargemaakt...

 

Broodje kerriekip

  • 1 kipfilet in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • beetje sambal
  • 1 theelepel kerrie
  • klein beetje taugé
  • komkommer op zuur (ik kreeg een pot van mijn collega)
  • 1 pistoletje, opengesneden

Verhit in een koekenpannetje wat olijfolie. Knijp het teentje knoflook erboven uti & fruit voorzichtig aan. Doe dan de blokjes kipfilet erbij & bak ze tot ze dichtgeschroeid zijn. Doe dan de sambal naar smaak & wat kerrie bij het geheel & schep goed om. Draai het vuur lager, voeg een klein scheutje water toe & laat de kipfilet goed gaar worden. Snij ondertussen het pistoletje open. Als de kipfilet gaar is, dan doe je er een beetje taugé bij & laat dat nog even warm worden. Leg het mengsel op het broodje, smeer er eventueel nog wat extra sambal op & beleg vervolgens met wat schijfjes komkommer op zuur. Eet smakelijk!

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Lunchgerechten

15/2/2009 - Broodje seranoham

Vandaag moest ik de badkamer schoonmaken. Niet echt een gezellige klus & om mezelf te belonenen heb ik daarom een citroentaart (die ik al eerder beschreef) & een lekker broodje voor mezelf klaargemaakt. Van de citroentaart ben ik op dit moment aan het smullen & het broodje at ik als lunch. Het is heel makkelijk klaar te maken & eigenlijk niet echt een recept, maar ik pen het hier toch maar neer....

 

Broodje seranoham

  • 1 mini ciabatta
  • 2 plakes seranoham
  • klein handje rucola
  • balsamico-dressing
  • wat pijnboompitjes

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snij de miniciabatta doormidden & leg een flinke pluk rucola op de onderste helft van het broodje. Leg hierop de seranoham. Giet er wat balsamicodressing overheen & strooi de pijnboompitjes eroverheen. Leg dan de andere helft van het broodje weer erop & geniet van je heerlijke broodje seranoham!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Lunchgerechten

23/1/2009 - Kipsandwich

Vanavond ga ik met een collega van mij naar het concert van Milow (die van Ayo Technology) in Paradiso. Heb dus weinig tijd om eten klaar te gaan staan maken. Vandaar dat ik maar een kipsandwich klaarmaak. Makkelijk, snel, maar wel voedzaam. Dit is het recept... Je kan het broodje ook als lunchgerecht klaarmaken.

 

Kipsandwich

  • 1 kipfilet
  • zeezout & peper
  • zuurdesembrood (ik snij er zelf 2 sneetjes af)
  • sla
  • courgette
  • 2 plakjes tomaat
  • franse mayonaise (is mayonaise met veel mosterd erin)

Snij de kip in dunne plakken & kruid ze flink met zout & peper (of zo'n lekkere rub, die je tegenwoordig in potjes kunt kopen) Maak een grillpan heet & bak de kipfiletjes aan beide zijden hierin tot ze gaar zijn & mooie bruine streepjes hebben. Snij van de courgette 3 schuine plakken, smeer ze in met wat olijfolie & leg ze op de grillplaat. Laat ze grillen tot ze mooie bruine strepen hebben. Leg de sneetjes zuurdesembrood ook even op de grillplaat & rooster ze aan beide zijden kort. Neem één sneetje brood. Leg hierop 2 blaadjes sla & 2 plakjes tomaat. Leg vervolgens de gegrillde kipfilet erop & besmeer deze even met wat mosterdmayonaise. Leg op de kipfilet weer de plakjes courgette, nog een blaadje sla & het andere sneetje zuurdesembrood. En je broodje is klaar om te eten!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Lunchgerechten

30/12/2008 - Tosti uit de pan

Het is nu lunchtijd op mijn werk. Helas heb ik geen gasfornuis hier staan, anders zou ik het volgende recept klaar maken. Heel makkelijk & heel erg lekker! Maar hier eet ik gewoon een stuk fruit. Ook lekker! Morgen ben ik vrij & dan denk ik dat ik de tosti's ga maken tussen de middag. Verheug me er nu al op!

 

Tosti uit de pan met ei & tomaat

  • 2 witte boterhammen (of bruine)
  • kaas in plakjes
  • ½ tomaat in dunne plakjes
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • zout & peper
  • evt. kruiden naar smaak (bijv. bieslook, italiaanse kruiden of peterselie)

Beleg één van de witte boterhammen met plakjes kaas, leg hier de plakjes tomaat op, bedek die weer met nog meer plakjes kaas & dek het geheel af met de tweede boterham. Klop de eieren in een soepbord los met een scheutje melk, het zout, de peper & de kruiden die je wilt gebruiken (lekker is bijvoorbeeld wat peterselie, italiaanse kruiden of chilipeper) Leg de tosti in dit eiermengsel & laat even liggen zodat de ei een beetje in het brood kan intrekken. Draai hem vervolgens om & verwarm in een koekenpan vast wat boter of olijfolie, zodat je gelijk kan beginnen met bakken. Zorg ervoor dat het vuur niet al te hoog staat, anders verbrandt de tosti snel. Leg de tosti in de pan & giet de rest van het eiermengsel eromheen. Draai de tosti na enige tijd om, zodat de andere kant ook mooi bruin wordt. De tosti is klaar wanneer de kaas binnenin gesmolten is.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Mijn Blog


Dit blog zal vooral gaan over mijn kookfrutsels. Over de mislukkingen, maar ook over de succesnummers in huis. Een hoop recepten zullen redelijk ongecompliceerd zijn, omdat de meeste recepten doordeweeks gemaakt worden & ik dan minder tijd heb om te koken. Maar een aantal recepten zal ook wel wat gecompliceerder zijn. Hopelijk kom je regelmatig een kijkje nemen... En laat je een gezellig berichtje achter...
De artikelen heb ik in een aantal categoriën gezet, zodat je ze makkelijker terug kan vinden. Daar waar ik in een artikel over dingen schrijf die ik eerder beschreven heb, kun je de link volgen.

Pagina

Home
View my profile
Archives
Email Me
RSS feed
Receptenindex

Categoriën

Bakken braden in de oven
Snel klaar
Taarten en koek
Feestelijk eten
Stoven en braden
Ter info
IJs dranken en desserts
Zelfgebakken brood
Soepen
Lunchgerechten
Sauzen
Foodblogevent
BBQ

Links

Ministerie van Eten & Drinken
Appeltaartrecepten
Notitie van Lien
De leukste taarten
Mam, wat eten we vandaag?
Eetschrijven
Rozemarijn
Chriskras
De maaltijden van Marleen
Edith's digitale keuken
Kokend water
Gabriellas keuken
Maaike van Kessel
Brutsellog
Surinaamse Keuken
Excellent Eten
Flavourites
Wat eten ze op de Bergselaan?
Love 2 Bake
Pure gourmandise
Klary Koopmans
Wijnkronieken

«  August 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 




Voor meer info, surf naar...